איך בוחרים שיש למטבח?
אחד הדברים הראשונים ששמים לב אליהם כשנכנסים למטבח, הוא השיש שעוטף את הארונות והקירות בחלל.
מדובר על חלק מהותי בעיצוב החדר וכן ביכולת לעבוד בו בצורה נוחה ובטוחה.
השיש מאפשרת לבצע פעולות שונות לצורכי בישול, מבלי לגרום נזק לארונות המותקנים במקום וכן באופן שיאפשר לבצע אותן באופן שיבטיח עמידות לאורך זמן.
ישנם סוגים שונים של שיש אותם ניתן להתקין במטבח, על פי הסגנון והמבנה שלו.
סוגי שיש נבדלים אחד מהשני, לא רק בסוג החומר, אלא גם במאפיינים שלו וכן בעיצוב ובדוגמאות שלו.
לכן כשניגשים לבחור שיש למטבח, צריך לשים לב היטב למה שמים לב וכיצד בוחרים את השיש הנכון.
פרמטרים לבחירת שיש למטבח
*פרמטר ראשון – עמידות
המאפיין הכי חשוב של שיש למטבח היא העמידות שלו.
השיש צריך להיות עמיד וחזק בשביל שיוכל לשרת את המשתמשים בו במשך שנים רבות, מבלי שייסדק, יישחק וייהרס.
אם השיש לא יהיה עמיד מספיק, יהיה צורך להחליף אותו, דבר שיכול לעלות הרבה מאוד כסף.
*פרמטר שני – עיצוב וסגנון
לחשוב לבחור שיש מעוצב בצורה יפה ומותאם לסגנון של המטבח.
בין אם זה לקרמיקה המותקנת על הקירות, ארונות ומאפיינים אחרים בחלל החדר.
*פרמטר שלישי – התקנה
יש לשים לב לא רק לשיש אלא גם לאופי ההתקנה ואיכותה.
היא צריכה להיות מותאמת למבנה המטבח, ללא רווחים וללא פתחים או פרצות.