מדריך כיצד לבחור דוכנים לאירועים
אם היינו צריכים לחלק את מפת המזון באירועים מסוגים שונים, בין אם זה שמחות משפחתיות, אירועים עסקיים, אירועים ציבוריים או כל אירוע אחר, סביר להניח שהחלוקה היתה מתבססת על כמה מאפיינים, למשל, חלוקה בין דוכני מזון לבין שירות קייטרינג, בין מזנון לחלוקה לשולחנות, בין דוכנים של אוכל מתוק לבין דוכנים של אוכל מלוח.
סביר להניח שההחלטה איזה מזון להגיש באירוע וכיצד, מתבססת בין היתר על השאלה באיזה אירוע מדובר ומי קהל היעד, היכן הוא נערך ובאילו תנאים.
לכן, כשאנחנו בוחרים להשתמש בדוכני מזון לאירועים, בפרט בדוכנים של מזון מתוק כמו גלידות, קרפ, פנקייק ועוד, אנחנו צריכים לדעת שזה אכן מתאים לאירוע שלנו.
לשם כך, יצרנו עבורכם מספר פרמטרים שיעזרו לכם להחליט האם זה אכן כך.
1. מיקום – מבחינת המקום, אין הרבה פעמים משמעות לשאלה האם מדובר במקום פתוח או סגור, בשניהם ניתן להגיש דוכני מזון מתוקים, עם זאת, צריך לבדוק האם תנאי השטח מאפשרים בכלל שימוש בדוכנים שכאלה.
2. מאפייני האורחים באירוע – הסברה אומרת שדוכני מזון מתוקים מתאימים יותר לאירועים של ילדים.
זה לא מדויק, גם מבוגרים אוהבים אוכל מתוק, השאלה היא מתי האירוע נערך, כמה זמן הוא נמשך, והאם הוא כולל רק מזון מתוק או גם מזון מלוח.
3. סוג האירוע – סביר להניח שאם מדובר בשמחות משפחתיות או אירוע עסקי ממושך, הדוכנים יהיו פרט נלווה לקייטרינג או לשירותי מזון נוספים.
אם מדובר באירוע קצר מועד יחסית או אירוע ציבורי גדול, אז נוכל להשתמש בדוכנים למשך זמן רב ולעיתים, הם יהיו גם הדבר היחידי שנצטרך להשתמש בו.