המדריך לבחירת קופות רושמות
הגושפנקא העיקרית להקמתו של בית עסק כרוכה לרוב ברכישה של קופות רושמות, המהוות חלק עיקרי בכל הקשור למכירת השירותים של המקום.
לפני רכישה של קופה זאת חשוב לזכור כי השוק מציע מגוון רחב של דגמים ויש להתמקד בהתאמה מקסימאלית שלהם לצרכים, אחרת, במקום לייעל את העבודה יוכלו להתעורר בעיות ועיכובים מיותרים.
קופות רושמות צריכות להיות חלק בלתי נפרד מאופיו של העסק ולבטא את האילוצים השונים ואת ההתנהלות היום יומית, לדוגמה: קופה רושמת הממוקמת במסעדה או בבית קפה חייבת לכלול אפשרות לנהל את מערך ההזמנות מהשולחנות באופן מדויק ומהיר ככל האפשר.
רשתות מזון לעומת זאת, לא זקוקות כלל ליישום זה, אך לעומת זאת מחייבות אפשרות של שקילת המוצרים.
דיוק בכל פרט
רוב בתי העסק זקוקים לאפשרות של תשלום באמצעות כרטיסי אשראי ושל ניהול מלאי.
רשתות גדולות במיוחד זקוקות לאבחנה בין מחלקות שונות, מה שפיצוציות לצורך העניין לא.
קופות רושמות מתוחכמות כוללות אפשרות של דוחות ושל בקרה תקציבית ואילו אחרות כוללות גם מערכת התראות באמצעות SMS. השמים הם הגבול בכל הקשור לאפשרויות השונות וחשוב להכיר היטב את המוצרים שעומדים לרשות הלקוחות טרם הרכישה.
נקודה חשובה נוספת לפני בחירה של קופות רושמות עבור העסק, היא ההקפדה של המערכת לסנכרן כראוי בין הנתונים השונים.
קופה שלא תאפשר זאת תפגע במטרה העיקרית של רכישתה, ובמקום לחסוך בזמן רק תביא להקדשת משאבים יקרים למטרה זאת.
קופה רושמת איכותית תדע לבצע קישורים בין מכירה למלאי, בין לקוחות לחברות במועדון לקוחות ובין כל עסקה לדוחות השונים.