המדריך לקניית שולחן משרדי
הקמת חברה, משרד המעוניין להתרחב או ארגון שעורך "מתיחת פנים" כולם תהליכים אשר מחייבים רכישת ריהוט משרדי חדש, כגון שולחנות מנהלים, שולחנות משרדיים, דלפק קבלה וכ"ו. השוק מציע כיום רשתות, חנויות או חברות המתמחות בריהוט זה ומציעות מגוון רחב שיכול לבלבל את הקונה הפוטנציאלי. ההחלטה עצמה היא שילוב של תקציב, פרקטיות וסגנון מבוקש.
שולחן משרדי לדוגמה, הנרכש עבור עובדי החברה, צריך להיות בעל מחיר נוח כיוון שמדובר ברכישה כמותית ולא פרטנית. בנוסף, חשוב לקחת בחשבון את גודלו – שולחן משרדי שיהיה גדול ומסורבל מדי יקשה על מעבר בחדרים וייצור בעייתיות למקם את כולם בחברה. חברות מסוימות אף זקוקות לשולחנות אשר ישתלבו בהצלחה ב-open space ויהוו חלק אינטגראלי מהחלל.
מראה משולב בנוחות
לעומת זאת, רכישת שולחנות מנהלים מתבססת על שיקולים מעט שונים – כיוון שמדובר על רכישה יותר פרטנית ניתן בהחלט להשקיע סכומים יותר גבוהים ברהיט זה. בנוסף, הרושם ששולחנות אלו אמורים ליצור חשוב ביותר, כיוון שהם מייצגים את תפקיד וסמכות המנהל ומהווים חלק מעיצוב הפנים של החדר.
שולחנות מנהלים דורשים התייחסות מעמיקה יותר לסגנון העיצוב שלהם לעומת שולחן משרדי. פעמים רבות מדובר על רהיט דומיננטי בחדר שהעיניים נישאות אליו. יחד עם זאת, חשוב לזכור כי על שולחן זה להכיל הרבה חפצים ומוצרים שהמנהל משתמש בהם במסגרת עבודתו ולכן עליהם להיות מרווחים ונוחים לעבודה.